in Cultura, Piera, Reflexions

Piera és una vila mil·lenària i cal posar en valor aquesta història. Per aquest motiu fa pocs dies es va inaugurar un projecte cabdal per la preservació del patrimoni arquitectònic, cultural i turístic de la vila. La museïtzació de Piera és un recorregut per 41 edificis emblemàtics del casc urbà importants per la seva història i valor, els quals s’identifiquen amb plafons que expliquen les característiques més importants i posen en evidència la seva rellevància en l’evolució de Piera tal i com la coneixem avui.

Aquest projecte té una clara mirada en el passat i alhora un objectiu clar de futur. Conèixer el patrimoni pierenc ha de servir per ajudar-nos a respectar i valorar allò que tenim. Creiem que no hem d’escatimar esforços en aquest objectiu, perquè divulgar de forma adequada allò que ens fa destacar com a poble, a tots els pierencs i en especial al més joves, és una eina que ens ajudarà a construir el nostre futur col·lectiu i a estimar-nos més la nostra vila.

I potser de forma indirecta però molt relacionada, l’aposta pel nostre patrimoni també serveix per desenvolupar l’econòmia local. Si hi sumem l’entorn natural privilegiat d’un territori situat a cavall de l’Anoia i el Llobregat, però amb un paissatge molt marcat pel Penedès, en resulta un potencial inigualable per promocionar turísticament la nostra vila, ajudant així al comerç, la restauració, la pagesia, i les activitats lúdico-festives i culturals que tenen lloc a Piera.

Tenim un gran potencial, ara ens l’hem de fer nostre, l’hem de valorar i promocionar.

Escriu un comentari!

Comment