in Piera

I és que l’arribada de la TDT el 2005 va suposar un daltabaix per a moltes emisores locals, suportades amb voluntaris amb el finançament dels ajuntaments, que fins el moment emetien per banda analògica.

En primer lloc, el nou sistema digital va reduir considerablement l’oferta de canals disponibles passant d’un espectre quasi il·limitat, tenint en compte les necessitats, a uns pocs canals per zona. Per exemple, la comarca de l’Anoia disposa d’un servei TDT per a només 4 canals. I en segon lloc, la gestió d’aquests canals i de l’emissió en digital va suposar un augment de quasi un 600% en els costos respecte a l’emissió analògica, tot això enmig d’una crisi econòmica que ha colpit les arques de molts ajuntaments i que ha dificultat prioritzar aquestes inversions.

Piera no ha estat aliena a aquestes dificultats i malgrat ha mantingut l’activitat televisiva, gràcies als voluntaris, va tancar les emissions per TDT fa 3 anys i ha hagut d’encabir la seva programació en altres canals d’àmbit comarcal com el Canal Català o el Canal Taronja. Amb tot, l’aposta per la televisió de Piera s’ha mantingut i és així com en els últims mesos s’ha reobert l’emissió per cable i, ara, per Internet.

Piera Televisió ha iniciat aquest mes les seves emissions en streaming

Podeu seguir les emissions de Piera TV en streaming, és a dir, en directe, des del seu lloc web. D’aquesta manera s’amplia la seva cobertura actual i ja no és necessari sintonitzar a través del canal 25 del cable o del Canal Taronja, sinó que es pot veure en qualsevol dispositiu que disposi de connexió a Internet. La qualitat de l’emissió és molt bona, més encara quan darrerament també s’ha millorat tot el cablejat dels seus estudis per poder emetre en alta definició.

Amb iniciatives com aquesta s’assegura la viabilitat de la nostra televisió a la vegada que s’adapta a les noves tendències. Hi ha estudis on s’apunta que el 2019 més del 60% de la televisió que es consumirà serà per Internet. Malgrat es pugui pensar que l’escletxa digital, sobretot pel que fa a l’edat, pot deixar a molta gent sense accés a la televisió per Internet, el cert és que les emissions en streaming obren les possibilitat que aquesta sigui vista no només a Piera sinó a qualsevol part del món.

Escriu un comentari!

Comment