in Política

Eleccions europees 2014, guanyem-nos Europa!

Fa un minut ha acabat oficialment la campanya electoral per a les Eleccions al Parlament Europeu i ho ha fer igual com va començar, sense parlar d’Europa. Tots els partits han posat el seu focus en la política domèstica deixant molt de banda l’autèntica finalitat d’aquests comicis. La veritat, és trist!

El que autènticament ens hi juguem tots és qui ens representarà al Parlament Europeu, i més enllà d’això, enguany aquests representants també seran els encarregats d’escollir per 1a vegada el President de la Comissió Europea. Això no és poc perquè Europa juga un paper molt important en el nostre dia a dia. Hi ha una gran quantitat de polítiques que es decideixen a Europa, des de la creació de la unió bancària, que hagués evitat en molt bona mesura el desgavell financer d’Espanya, fins a les ajudes Erasmus pels estudiants universitaris, les comissions a les targetes de crèdit o l’eliminació del roaming a les trucades telefòniques en espai europeu. I no ho oblidem, entre 2007 i 2013 Catalunya va rebre 1.900 milions d’euros en fons europeus.

Aquestes eleccions són molt més que la discusió sobre el procés català o sobre les retallades de Rajoy, però a la vegada tenen molt a veure amb com evolucionarà tot plegat. El cert, si parlem en clau catalana, és que Europa ens està mirant. Després de 2 anys en que els catalans hem demostrat pacíficament la voluntat de decidir el nostre futur polític, el nostre esperit cívic, l’afany per la convivència i la integració social, ara ens toca demostrar que volem que tot això passi dins el marc europeu. El nostre reclam és que Europa ens deixi votar i decidir lliurement sabent que Espanya, per si sola, mai ens ho deixarà fer i per això cal que els catalans vagin a votar massivament en aquestes eleccions. Perquè es vegi quina és la nostra convicció, perquè és l’única manera que a Bèlgica, Holanda, França, Alemanya… ens considerin.

Però tenim més raons per anar a votar aquest 25 de maig independentment del procés. A Europa hem de defensar el nostre model agrari, el producte de proximitat i un nivell de renda adequat per als nostres productors, el sector pesquer, format per empreses familiars de poblacions costaneres, l’educació, per evitar la fuga de talent i construir un model formatiu i de recerca que garanteixi la igualtat d’oportunitats, reduir l’atur i sobretot l’atur juvenil, que minimitzi el risc d’exclusió social, la pobresa i les desigualtats, defensar les nostres infraestructures, i evitar així els despropòsits del govern espanyol i la manca d’inversions en aquest sentit, i defensar els nostres drets lingüístics i culturals, amb el reconeixement del català a les institucions europees i un IVA adequat a les iniciatives culturals.

Tot això ens implica a tots, perquè d’una urna en depèn el nostre futur.

Escriu un comentari!

Comment